Sok-ikonhamburger-meny-knapp

Sydafrika

Reseguide
Sydafrika

Flyg till Sydafrika

Att hitta billiga flyg till Sydafrika kan vara en utmaning, men det finns många flygbolag att välja mellan. Vi rekommenderar därför att jämföra mellan flera olika flygbolag för att hitta ett bättre pris. Populära flygbolag som flyger till Sydafrika inkluderar Emirates, Qatar Airways, Ethiopian Airlines och South African Airways. Att resa till Sydafrika kan vara en upplevelse för livet. Detta land har allt från storslagen natur och vackra stränder till spännande safariäventyr och kulturella upplevelser. Här är några tips och rekommendationer som kan hjälpa dig att planera din resa till Sydafrika.
Jämför flygbiljetter till Sydafrika

SYDAFRIKA Väder

Mat i Sydafrika

Mat i Sydafrika

Sydafrikansk mat är en blandning av olika influenser, inklusive afrikanska, nederländska, indiska och malaysiska. Prova några av de mest kända rätterna, som "biltong" (torkat kött), "boerewors" (korv) och "bobotie" (en kötträtt med kryddor och curry). Det finns också många bra restauranger att besöka, särskilt i Kapstaden.

Billiga flyg till Sydafrika

Flyg från Sverige till Sydafrika inkluderar oftast en mellanlandning, vanligtvis i Dubai eller Doha. Flygpriserna varierar beroende på tid på året, men en biljett från Sverige till Sydafrika kostar oftast mellan 5 000-12 000 kronor. Flygtiden från Sverige till Sydafrika är cirka 13-15 timmar beroende på flygrutt.

Sevärdheter i Sydafrika

Sydafrika har många fantastiska sevärdheter att erbjuda. Här är några av de mest spektakulära: Table Mountain - ett av Sydafrikas mest ikoniska landmärken och en UNESCO-världsarvssida. Det är också en populär vandringsdestination med fantastisk utsikt över Kapstaden och omgivningarna. Robben Island - en ö utanför Kapstaden där Nelson Mandela och många andra politiska fångar hölls fängslade under apartheidtiden. Idag är ön ett museum och en symbol för Sydafrikas historia. Blyde River Canyon - en av världens största kanyoner, med dramatiska klippformationer och vackra vyer. Det är också hem till många vilda djur, inklusive babianer, antiloper och bergszebror.

Bra att veta

Besökare från Sverige behöver inte ansöka om visum för att besöka Sydafrika i upp till 90 dagar. Detta gäller för turism, affärsbesök och kortvariga studier.

Flygplatser i Sydafrika

De största flygplatserna i Sydafrika inkluderar OR Tambo International Airport i Johannesburg, Cape Town International Airport och King Shaka International Airport i Durban.

Valuta

Valutan i Sydafrika är Sydafrikansk rand (ZAR).

Dricks

Dricks är vanligt i Sydafrika, särskilt på restauranger och för servicepersonal. Det är vanligt att lämna 10-15% av den totala notan som dricks.
tidsskillnad
Sydafrika ligger två timmar före Sverige under vintertiden och en timme före under sommartiden.
pass
För att resa till Sydafrika behöver ditt pass vara giltigt i minst sex månader efter avresa.
laddare-eluttag
I Sydafrika används eluttag med tre stift och spänningen är 220-240 V, vilket skiljer sig från Sverige. Det kan vara viktigt att ha en adapter för att kunna använda eluttagen.
Läs mer

Liknande destinationer

Flyget.nu är en hemsida som hjälper sina besökare att hitta nya och intressanta resmål som passar till deras budget.