Sok-ikonhamburger-meny-knapp

Spanien

Reseguide
Spanien

Billiga flyg till Spanien

Att hitta billiga flyg till Spanien är inte alltid det enklaste, då priserna brukar variera väldigt mycket. På våran hemsida kan du jämföra mellan flera olika flygbolag och rutter för att hitta det mest passande flyget för just dig.
Läs mer

Väder i Spanien

SPANIEN Väder
Flyget.nu

Mallorca

Mat i Spanien

Paella

Paella är en av Spaniens mest kända maträtter och består av ris, skaldjur/ kyckling/ fisk, grönsaker och saffran. Paella är en rätt som har sina rötter i Valencia, men som har blivit en nationell rätt som äts över hela Spanien.

Tortilla

Tortilla är en annan klassisk spansk rätt som nästan är som en typ av omelett den görs med potatis, lök och ägg. Tortilla serveras ofta som en tapasrätt, men kan också njutas som en hel måltid.

Flyg till Spanien

Om du reser från Sverige till Spanien så har du ofta möjlighet att välja mellan att flyga till Malaga eller Barcelona, då det är de bästa rutterna från Sverige. Båda städerna har internationella flygplatser med flera dagliga direktflyg från Sverige. Flygpriset till Spanien varierar beroende på vilken tid på året du reser, men du kan vanligtvis hitta biljetter från Sverige till Spanien för cirka 1 000-4 000 kronor. De billigaste flygen till Spanien brukar vara under lågsäsongen, vilket är under vintern. Flygtiden från Sverige till Spanien är cirka 2-3 timmar, beroende på vart i Spanien du ska.

Sevärdheter i Spanien

Spanien har många fantastiska sevärdheter att erbjuda, vi rekommenderar: Alhambra i Granada Sagrada Familia i Barcelona Park Güell i Barcelona Teneriffa

Bra att veta

Svenskar behöver inte ha något visum för att resa till Spanien, så länge vår vistelse inte överstiger 90 dagar.

Flygplatser i Spanien

De vanligaste flygplatserna i Spanien är Madrid-Barajas International Airport, Barcelona-El Prat International Airport, Málaga-Costa del Sols flygplats, samt Las Palmas/Gando flygplats.

Valuta

I Spanien använder man sig av Euro, (EUR) som valuta.

Dricks

Det är vanligt att lämna dricks på restauranger i Spanien, och en vanlig dricksnivå är mellan 5-10% av den totala summan. Dock är det inget måste.
tidsskillnad
Spaniens tidszon är +1 timme i förhållande till Sverige, men skiljer sig under sommar- och vintertid.
pass
När du flyger till Spanien måste ditt pass eller nationellt ID kort vara giltigt under hela din spanienresa.
laddare-eluttag
I Spanien använder man samma typ av eluttag som i Sverige. Så någon adapter är inte nödvändigt.
Läs mer

Liknande destinationer

Flyget.nu är en hemsida som hjälper sina besökare att hitta nya och intressanta resmål som passar till deras budget.