Sok-ikonhamburger-meny-knapp

Nya Zeeland

Reseguide
Nya Zeeland

Resa till Nya Zeeland

Att hitta billiga flyg till Nya Zeeland kan vara en utmaning, därför rekommenderar vi att jämföra flygbolag och bokningssidor. Oavsett om du ska besöka Auckland, Wellington eller någon annan stad på Nya Zeeland, kan du räkna med att hitta det mest prisvärda flyget hos oss. Genom vår jämförelsetjänst får du tillgång till att jämföra flygbiljetter från ledande flygbolag vilket hjälper dig att spara tid och pengar vid bokning.
Läs mer

NYA ZEELAND Väder

Mat i Nya Zeeland

Hangi

Hangi är en traditionell maorisk matlagningsmetod där maten tillagas i marken av värmen och ångan från varma stenar (ofta kött eller fisk). Det är en populär social matupplevelse och är en viktig del av Nya Zeelands kultur och historia.

Pavlova

Pavlova är en populär efterrätt gjord av maräng och vispad grädde, toppad med färska bär och frukt. Denna dessert är ett måste om du är på Nya Zeeland.

Flyg till Nya Zeeland

När du reser från Sverige till Nya Zeeland är det vanligt att mellanlanda i bland annat Dubai, Singapore eller Hong Kong, då det inte går några direktflyg från Arlanda till Nya Zeeland. Flygpriserna till Nya Zeeland varierar beroende på när du reser, men vanligtvis kostar en flygbiljett från Sverige till Nya Zeeland mellan 8 000-15 000 kronor. De billigaste flygen till Nya Zeeland kan hittas under lågsäsongen, vilket är mellan Maj till Augusti. Flygtiden från Sverige till Nya Zeeland är ganska lång, vanligtvis tar det mellan 25-35 timmar beroende på flygrutt och eventuella mellanlandningar (det är en av de längsta platserna att flyga till från Sverige)

Sevärdheter på Nya Zeeland

Nya Zeeland har många fantastiska sevärdheter och är en de vackraste platserna på jorden att besöka. Här är tre som du inte får missa när du besöker Nya Zeeland: Milford Sound Milford Sound är en av Nya Zeelands mest ikoniska platser och en del av Fiordland National Park. Här kan du uppleva fantastiska bergstoppar, glaciärer, vattenfall och djurliv som delfiner pingviner och sälar. Tongariro National Park Tongariro National Park är Nya Zeelands äldsta nationalpark och en UNESCOs världsarvslista. Här finns det mängder med vandringar som tar dig genom vulkaniska landskap och fantastiska utsikter, inklusive den populära Tongariro Alpine Crossing. Hobbiton Det är inte många som missat Hobbiton, men för dig som har missat är en turistattraktion där man spelade in delar av "The Lord of the Rings" -serien. Det är en fantastisk plats att besöka även om du inte är ett fan av filmerna och bara vill uppleva de vackra gröna kullarna på Nya Zeeland.
ferry-cruise-milford-sound-new-zealandvacker-natur-hike-summit-pa-Tongariro-National-Park-nya-zealandnewzealand-hobbiton-berg-gräs-skog-sagan-om-ringen

Bra att veta

Svenskar är ett undantag när det gället visum på Nya Zeeland, dock behöver man ett NZeTA, Se till att ansöka i god tid och att ha alla nödvändiga dokument i ordning innan du reser.

Flygplatser i Nya Zeeland

De största flygplatserna på Nya Zeeland är Auckland Airport, Wellington Airport och Christchurch Airport.

Valuta

På Nya Zeeland används Nya Zeeländska dollar eller NZD som man brukar förkorta den till.

Dricks

På Nya Zeeland är det inte ett måste att lämna dricks på restauranger, men det är vanligt att lämna cirka 10% av den totala summan om du är nöjd med servicen.
tidsskillnad
Nya Zeeland har två olika tidszoner, New Zealand Standard Time (NZST) och New Zealand Daylight Time (NZDT), som skiljer sig mellan +10 timmar till +12 timmar beroende på tidszoner och sommar och vintertid i Sverige.
pass
När du reser till Nya Zeeland måste ditt pass vara giltigt under hela din vistelse.
laddare-eluttag
På Nya Zeeland används eluttag med tre platta stift och spänningen är 230-240 V, vilket skiljer sig från Sverige, så det kan vara viktigt att ha en adapter för att kunna använda eluttagen.
Läs mer

Liknande destinationer

Flyget.nu är en hemsida som hjälper sina besökare att hitta nya och intressanta resmål som passar till deras budget.