Sok-ikonhamburger-meny-knapp

Norge

Reseguide
Norge

Billiga flyg till Norge

Norge är ett fantastiskt land att besöka för både natursköna upplevelser och kulturella utflykter. Här får du en guide med tips på populära destinationer, matupplevelser och praktisk information inför din resa. Att hitta billiga flyg till Norge kan vara utmanande, men det finns flera sätt att spara pengar. Jämför flygbolag och boka i god tid för att få de bästa priserna. Ett annat tips är att resa under lågsäsongen, som är mellan September och April.
Läs mer

Väder i Norge året runt

NORGE Väder

Mat i Norge

Mat i Norge

Norsk matkultur är känd för sina råvaror från havet, som lax, torsk och räkor. En annan populär maträtt är “fårikål”, en gryta med lamm och kål som traditionellt serveras under hösten. För något sött, prova “kransekake”, en klassisk norsk kaka gjord på mandelmassa.

Flyg till Norge

Det finns flera flygplatser i Norge, varav Oslo Gardermoen är den största. Flygpriserna varierar beroende på tid på året, men en biljett från Sverige till Norge kostar oftast mellan 1000-3000 kronor. De billigaste flygen hittas under lågsäsongen.

Sevärdheter i Norge

Norge är känt för sin fantastiska natur och det finns många sevärdheter att upptäcka. Här är tre av de mest spektakulära sevärdheterna i Norge som du inte får missa: Preikestolen Geirangerfjorden Nordkapp Lofoten
utsikt-rod-stuga-vid-kusten-hamn-i-lofoten-norgepanorama-berg-utsikt-lang-smal-bla-lysefjord-prekestolen-norway

Bra att veta

Som svensk behöver du inte något visum för att resa till Norge.

Flygplatser i Norge

Populära flygplatser i Norge inkluderar Oslo Gardermoen, Bergen Flesland och Tromsø Langnes.

Valuta

Valutan i Norge är Norska kronor (NOK).

Dricks

Dricks är inte obligatoriskt i Norge, men om du vill lämna dricks är det vanligt att runda av till närmaste hela summa eller lämna en liten summa, t.ex. 10% av totalbeloppet.
tidsskillnad
Norge har samma tid som Sverige och följer samma sommar- och vintertid.
pass
När du flyger till Norge från Sverige behöver du bara ha med dig ett giltigt pass eller nationellt ID-kort.
laddare-eluttag
I Norge används eluttag med två platta stift och spänningen är 220-240 V, vilket är samma som i Sverige, så det är inte nödvändigt att ha en adapter.
Läs mer

Liknande destinationer

Flyget.nu är en hemsida som hjälper sina besökare att hitta nya och intressanta resmål som passar till deras budget.