Sok-ikonhamburger-meny-knapp

Malta

Reseguide
Malta

Billiga flyg till Malta

Att hitta billiga flyg till Malta kan vara en utmaning, så det är viktigt att jämföra flygbolag för att säkerställa att du får bästa möjliga pris på flyget. Här ovan kan du söka och jämföra mellan de flesta flygresor till Malta, så du kan spara både tid och pengar när du bokar din resa hos oss. Malta är en ögrupp belägen i Medelhavet som lockar till sig resenärer med sina kristallklara vatten, fascinerande historia och god mat. Malta är också en metropol för företag med låga bolagsskatt.
Läs mer

Väder på Malta året runt

MALTA Väder

Mat i Malta

Mat på Malta

Pastizzi är en typisk maltesisk maträtt som består av färskost eller kryddad köttfärs som är inbakad i ett lager av smördeg. Det är ett billigt och mättande snack som finns på många bagerier runt om på ön. Fenek är en annan typisk maltesisk rätt, det är en kaninrätt som serveras med potatis och grönsaker. Kaninen anses vara en delikatess på Malta och det är vanligt att äta den till middag eller på en restaurang.

Flyg till Malta

Om du reser från Sverige till Malta så brukar flyget oftast inkludera en mellanlandning i något annat land. Populära mellanlandningar är till exempel Amsterdam, Frankfurt och Wien. Flyg från Sverige till Malta inkluderar oftast en mellanlandning, exempelvis i Amsterdam, Frankfurt eller Rom. Flygpriserna varierar beroende på tid på året, men en biljett från Sverige till Malta kostar oftast mellan 1 500-3 000 kronor. De billigaste flygen hittas under lågsäsongen, som är från november till mars. Flygtiden från Sverige till Malta är cirka 4-5 timmar beroende på flygrutt.

Att göra på Malta

Malta har många fantastiska sevärdheter att erbjuda, från historiska platser till vackra stränder. Här kommer tre av de mest spektakulära sevärdheterna på Malta som du inte får missa: Blue Lagoon Mdina Hypogeum of Hal Saflieni
valletta-malta-gammal-fin-grand-med-gula-byggnader

Bra att veta

De flesta besökare som reser till Malta behöver inte ansöka om ett visum i förväg. Men om du inte är medborgare i EU, EES eller Schweiz, bör du kolla med Maltesiska ambassaden i ditt hemland om du behöver ansöka om ett visum innan din resa.

Flygplatser i Malta

Maltas huvudflygplats är Malta International Airport, som ligger cirka 8 km söder om huvudstaden Valletta. Härifrån kan du enkelt ta dig vidare till din destination med taxi, buss eller hyrbil.

Valuta

Valutan på Malta är euro (EUR).

Dricks

Att lämna dricks på restauranger är vanligt på Malta, men det är inte obligatoriskt. En vanlig summa är mellan 5-10% av totalbeloppet.
tidsskillnad
Att lämna dricks på restauranger är vanligt på Malta, men det är inte obligatoriskt. En vanlig summa är mellan 5-10% av totalbeloppet.
pass
När du flyger till Malta måste ditt pass vara giltigt under hela din vistelse. EU-medborgare kan resa med sitt nationella ID-kort.
laddare-eluttag
På Malta används eluttag med tre platta stift och spänningen är 230 V, vilket är samma som i Sverige.
Läs mer

Liknande destinationer

Flyget.nu är en hemsida som hjälper sina besökare att hitta nya och intressanta resmål som passar till deras budget.