Sok-ikonhamburger-meny-knapp

Kuba

Reseguide
Kuba

Billiga flyg till Kuba

Att resa till Kuba kan vara en spännande och oförglömlig upplevelse. Här finns allt från kolonial arkitektur, vackra stränder och en unik kultur med en stor mängd musik och dans. Låt oss ta en titt på några av de bästa tipsen för att planera en resa till Kuba. Att hitta billiga flyg till Kuba kan vara utmanande, men det är viktigt att jämföra flygbolag och boka i förväg för att säkerställa att du får det bästa möjliga priset. Det finns många flygbolag som erbjuder flyg till Kuba, och det är därför viktigt att jämföra priser, så du kan spara både tid och pengar när du bokar din resa.

Väder på Kuba året runt

CUBA Väder

Mat i Kuba

Mat på Kuba

Kubansk mat är en unik blandning av karibiska och spanska influenser. Ett populärt kubanskt maträtt är Ropa Vieja, som är en gryta med långsamt tillagat nötkött. En annan favorit är Moros y Cristianos, som är en ris- och böngryta. Ett måste är också att prova den berömda kubanska Mojito-drinken (som de flesta av oss redan vet vad det är).

Flyg till Kuba

Om du reser från Sverige till Kuba så brukar flyget oftast behöva en mellanlandning i något annat land. Populära mellanlandningar är till exempel Nederländerna, Spanien och Frankrike. Flygtiden från Sverige till Kuba är vanligtvis runt 12-14 timmar.

Sevärdheter på Kuba

Kuba har många fantastiska sevärdheter att erbjuda. Här kommer tre av de mest spektakulära sevärdheterna i Kuba som du inte får missa: Havannas gamla stadsdel Valle de Viñales Trinidad
havana-cuba-downtown-himmelvacker-strand-cayo-blanco-o-kuba

Bra att veta

Som svensk resenär till Kuba behövs inte något visum.

Flygplatser i Kuba

Kubas största flygplats är Jose Marti International Airport i Havanna. Andra populära flygplatser inkluderar Varadero International Airport och Jardines del Rey International Airport.

Valuta

Valutan i Kuba är kubansk peso (CUP) och kubansk konvertibel peso (CUC).

Dricks

Dricks är inte obligatoriskt på Kuba, men vill man ge något brukar man rekommendera ca 10% av notan.
tidsskillnad
Dricks är inte obligatoriskt på Kuba, men vill man ge något brukar man rekommendera ca 10% av notan.
pass
Sverige ligger 5-6 timmar före Kubas tid. Beroende på sommar- och vintertid.
laddare-eluttag
Kuba och Sverige har inte samma eluttag, dvs så behöver du skaffa en adapter innan du flyger till Kuba.
Läs mer

Liknande destinationer

Flyget.nu är en hemsida som hjälper sina besökare att hitta nya och intressanta resmål som passar till deras budget.