Sok-ikonhamburger-meny-knapp

Kroatien

Reseguide
Kroatien

Billiga flyg till Kroatien

Att hitta billiga flyg till Kroatien kan vara en utmaning, men det är viktigt att jämföra flygbolag för att säkerställa att du får bästa möjliga pris på din flygbiljett. Vi har tillgång till en omfattande databas av flygbiljetter från ledande flygbolag, så att du kan spara tid och pengar när du bokar din resa hos oss. Att resa till Kroatien är en upplevelse för livet. Landet har allt från vackra stränder till fantastiska klippor att sola på men även en imponerande historia, fantastisk mat och trevliga människor. I denna reseguide hittar du information om allt från flyg till sevärdheter och praktiska tips.
Läs mer

Väder i Kroatien året runt

Kroatien Väder

Mat i Kroatien

Mat i Kroatien

Kroatisk mat är fantastisk och det finns massor av goda rätter att prova. "Pasticada" är en populär rätt med nötkött som har tillagats länge i en speciell sås, som ofta serveras med gnocchi. "Burek" är en annan klassisk kroatisk rätt med filodeg och fyllning av kött eller ost.

Flyg till Kroatien

Om du reser från Sverige till Kroatien så brukar flyget oftast inkludera en mellanlandning i något annat land. Populära mellanlandningar är till exempel Frankfurt, Wien och Zürich. Flygpriserna varierar beroende på tid på året, men en biljett från Sverige till Kroatien kostar oftast mellan 1 500-4 000 kronor. Flygtiden från Sverige till Kroatien är cirka 2-4 timmar beroende på flygrutt och mellanlandning.

Sevärdheter i Kroatien

Kroatien har många fantastiska sevärdheter att erbjuda, från vackra stränder och kristallklart vatten till imponerande gamla städer och nationalparker. Här kommer tre av de mest spektakulära sevärdheterna i Kroatien som du inte får missa: Plitvice-sjöarna Dubrovniks gamla stadsmur Ön Hvar

Bra att veta

Som svensk behöver du inte ansöka om visum, men du behöver ha ett giltigt pass eller ett nationellt ID-kort. Se till att ha alla nödvändiga dokument i ordning innan du reser.

Flygplatser i Kroatien

Populära flygplatser i Kroatien är Dubrovnik Airport, Split Airport, Zagreb Airport och Zadar Airport.

Valuta

Valutan i Kroatien är Kroatisk kuna (HRK)

Dricks

Dricks är inte obligatoriskt på restauranger, men om man vill lämna dricks är det vanligt att runda av till närmaste hela summa eller lämna en liten summa, t.ex. 10% av totalbeloppet.
tidsskillnad
Kroatien ligger i samma tidszon som Sverige.
pass
När du flyger till Kroatien måste ditt pass vara giltigt under hela din vistelse och det krävs ofta att det ska ha minst sex månaders giltighetstid kvar vid ankomst.
laddare-eluttag
I Kroatien används eluttag med två runda stift och spänningen är 230 V, vilket inte sig från Sverige, så ingen adapter är nödvändigt.
Läs mer

Liknande destinationer

Flyget.nu är en hemsida som hjälper sina besökare att hitta nya och intressanta resmål som passar till deras budget.