Sok-ikonhamburger-meny-knapp

Italien

Reseguide
Italien

Resa till Italien

Att hitta billiga flyg till Italien kan vara en utmaning, därför rekommenderar vi att jämföra flygbolag och bokningssidor. Oavsett om du ska besöka Rom, Florens eller någon annan stad i Italien, kan du räkna med att hitta det mest prisvärda flyget hos oss. Genom vår jämförelsetjänst får du tillgång att jämföra flygbiljetter från ledande flygbolag vilket hjälper dig att spara tid och pengar vid bokning.
Läs mer

Väder i Italien året om

ITALIEN Väder

Mat i Italien

Mat i Italien

Pizza är en av Italiens mest kända rätter och finns i olika variationer över hela landet. Prova en äkta napolitansk pizza med tunn, mjuk deg och färska ingredienser som mozzarella och färsk basilika.

Gelato

Gelato är den italienska versionen av glass och är känd för sin krämiga konsistens och intensiva smaker. Prova olika smaker som pistage, choklad och jordgubbar och njut av en svalkande gelato under dina utflykter i Italien.

Flyg till Italien

När du reser från Sverige till Italien finns det flera flygplatser att välja mellan, inklusive Rom Fiumicino flygplats, Milano Malpensa flygplats och Venedig Marco Polo flygplats. Det finns direktflyg från flera svenska flygplatser till dessa destinationer. Flygpriserna till Italien varierar beroende på när du reser, men vanligtvis kostar en flygbiljett från Sverige till Italien mellan 1 000-7 000 kronor. De billigaste flygen till Italien kan hittas under lågsäsongen, vilket är vanligtvis mellan November till Mars.

Sevärdheter i Italien

Kolosseum i Rom är en av världens mest kända historiska sevärdheter. Det är en imponerande amfiteater som byggdes under det romerska imperiet och användes för gladiatorspel och andra evenemang. Besök Kolosseum för att uppleva antikens storhet och lära dig mer om Roms historia.
Vackra-klippor-kusten-cinque-terre-norra-italiengammla-hus-klippa-positano-italienvalpolicella-vinodling-vinrankor-norra-italien

Bra att veta

Svenska medborgare behöver inte visum för att resa till Italien, men se till att ha ditt pass giltigt under hela din vistelse.

Flygplatser i Italien

De största flygplatserna i Italien är Rom Fiumicino flygplats, Milano Malpensa flygplats och Milano Linate flygplats. Det finns även flera mindre flygplatser runt om i landet.

Valuta

I Italien används euro (EUR) som valuta.

Dricks

Det är vanligt att lämna dricks på restauranger i Italien, men det beror på servicen. Du kan lämna cirka 10% av den totala summan om du är nöjd.
tidsskillnad
Italien befinner sig i Central European Time (CET), vilket är samma som i Sverige.
pass
Du behöver ha ett giltigt pass eller nationellt ID kort för att flyga till intalien.
laddare-eluttag
På Italien används eluttag med två rundade stift och spänningen är 230 V, vilket är samma som i Sverige.
Läs mer

Liknande destinationer

Flyget.nu är en hemsida som hjälper sina besökare att hitta nya och intressanta resmål som passar till deras budget.