Sok-ikonhamburger-meny-knapp

Island

Reseguide
Island

Billiga flyg till Island

Att hitta billiga flyg till Island kan vara utmanande, men det finns sätt att spara pengar. Det finns många flygbolag som erbjuder flyg till Island, så det är viktigt att jämföra priser innan man bokar en resa. Här ovan kan du söka och jämföra mellan de flesta flygresor till Island, så du kan spara både tid och pengar när du bokar din resa. Att resa till Island är en upplevelse utöver det vanliga. Med sin dramatiska natur och rika kultur har Island blivit en alltmer populär destination för resenärer från hela världen. Här är några tips och rekommendationer baserade på min egen erfarenhet av att resa till Island.
Läs mer

Väder på Island året runt

ISLAND Väder

Mat i Island

Mat på Island

Island har en rik kultur och maten är inget undantag. Här är några av de mest populära rätterna att prova: Isländskt lamm är känt för sin höga kvalitet och smak. Det är ofta serveras stekt eller grillat och är en vanlig del av den isländska matkulturen. Skyr är en populär isländsk yoghurt som är rik på protein och låg i fett. Den serveras ofta med frukt och bär och är en hälsosam och god mellanmål.

Flyg till Island

Det går flyg från Stockholm Arlanda till Islands huvudstad Reykjavik. Flygpriserna varierar beroende på tid på året och hur tidigt du bokar. Vanligtvis kostar en biljett från Stockholm till Island mellan 1 500-5 000 kronor.

Sevärdheter på Island

Island har många fantastiska sevärdheter att erbjuda, från mäktiga glaciärer till vackra vattenfall. Här är några av de mest spektakulära sevärdheterna på Island som du inte får missa: Blå Lagunen Jök Vatnajökull glaciären Geysirerna Gullfoss vattenfall

Bra att veta

Om du är svensk medborgare behöver du inte ansöka om visum för att besöka Island. Du kan stanna i upp till 90 dagar utan visum.

Flygplatser i Island

Islands huvudflygplats är Keflavik International Airport, som ligger cirka 50 kilometer från Reykjavik. Det finns också mindre flygplatser runt om i landet.

Valuta

Valutan på Island är isländska kronor (ISK). Kreditkort accepteras i de flesta affärer och restauranger.

Dricks

Dricks är inte vanligt på Island, men om du vill lämna dricks är det vanligt att runda av till närmaste hela summa.
tidsskillnad
Island är två timmar efter svensk tid under vintern och en timme efter under sommaren.
pass
Ditt pass bör vara giltigt under hela din vistelse på Island.
laddare-eluttag
Island använder samma eluttag som i resten av Europa, så du behöver inte en adapter om du reser från Sverige.
Läs mer

Liknande destinationer

Flyget.nu är en hemsida som hjälper sina besökare att hitta nya och intressanta resmål som passar till deras budget.