Sok-ikonhamburger-meny-knapp

Irland

Reseguide
Irland

Billiga flyg till Irland

Att hitta billiga flyg till Irland kan vara en utmaning, men det är viktigt att jämföra flygbolag för att säkerställa att du får bästa möjliga pris på din resa. Så vill du spara tid och pengar när du bokar din resa kan du söka efter flyg till Irland ovan. Att resa till Irland är en upplevelse utöver det vanliga. Här finns en mängd sevärdheter, fantastisk natur, god mat och dryck, och en unik kultur. Nedan följer några tips för din resa till Irland.
Läs mer

Väder på Irland

DUBLIN Väder

Mat i Irland

Mat och dryck på Irland

Det är inte många som missat Irlands rika historia på whiskey och öl, och några drycker och rätter du inte får missa när du besöker Irland är: Guinness - det klassiska mörka ölet från Dublin. Irish stew - en mustig kötträtt med potatis, morötter och lök. Fish and chips - en brittisk favorit som också är populär i Irland. Soda bread - ett mjukt bröd med en sötsyrlig smak, perfekt till soppor eller som mellanmål.

Flyg till Irland

Flyg från Sverige till Irland inkluderar oftast en mellanlandning, exempelvis i London, Amsterdam eller Köpenhamn. Flygpriserna varierar beroende på tid på året, men en biljett från Sverige till Irland kostar oftast mellan 1 500-3 000 kronor. De billigaste flygen hittas oftast under lågsäsongen, som är vinter och höst.

Att göra på Irland

Irland har många unika sevärdheter att erbjuda, här kommer tre av de mest spektakulära: Cliffs of Moher - en dramatisk klippformation på Irlands västkust. Ring of Kerry - en vacker väg genom gröna kullar och havsvyer på Irlands sydvästkust. Giant's Causeway - en märklig klippformation på Irlands norra kust som bildats av basaltkolumner.

Bra att veta

De flesta besökare som reser till Irland behöver inte ansöka om ett visum i förväg. Det räcker med att ha ett giltigt pass.

Flygplatser i Irland

Flygplatserna i Dublin, Cork och Shannon är de vanligaste och största flygplatserna i Irland.

Valuta

Valutan i Irland är Euro (EUR).

Dricks

Dricks är vanligtvis inkluderat i notan på restauranger i Irland, men om du uppskattar god service kan du lämna en extra summa på 10-15% av totalbeloppet.
tidsskillnad
Irland har samma tid som Storbritannien och Portugal och ligger en timme före Sverige under sommarhalvåret.
pass
När du flyger till Irland måste ditt pass vara giltigt under hela din vistelse.
laddare-eluttag
Eluttagen i Irland är av typen G med tre platta stift och spänningen är 230 V, vilket skiljer sig från Sverige, så det kan vara viktigt att ha en adapter för att kunna använda eluttagen.
Läs mer

Liknande destinationer

Flyget.nu är en hemsida som hjälper sina besökare att hitta nya och intressanta resmål som passar till deras budget.