Sok-ikonhamburger-meny-knapp

Grekland

Reseguide
Grekland

Billiga flyg till Grekland

Att hitta billiga flyg till Grekland kan vara en utmaning, men det är viktigt att jämföra flygbolag för att säkerställa att du får bästa möjliga pris på din resa. Här ovan kan du söka och jämföra mellan de flesta flygen till Grekland, så du kan spara både tid och pengar när du bokar din resa hos oss.
Läs mer

GREKLAND Väder

Mat i Grekland

Mat i Grekland

“Moussaka” är en klassisk grekisk rätt som innehåller aubergine, köttfärs, potatis och béchamelsås. Det är en populär lunchrätt. “Souvlaki” är grillspett med kyckling, nötkött eller fläsk, serverat med tzatziki, tomater och lök. Det är en populär maträtt för både lunch och middag.

Flyg till Grekland

Flygpriserna till Grekland varierar beroende på tid på året, men en biljett från Sverige till Grekland kostar oftast mellan 1 000-5 000 kronor. De billigaste flygen till Grekland hittas under lågsäsongen, som är mellan Oktober - Maj. Flygtiden från Sverige till Grekland är ca 3-4 timmar beroende på flygrutt.

Att göra i Grekland

Grekland har en mängd fantastiska sevärdheter att erbjuda. Här kommer tre av de mest spektakulära sevärdheterna i Grekland som du inte får missa: Akropolis i Athen Den antika staden Olympia Den gamla staden Rhodos
lokal-kyrka-med-bla-kupat-tak-santorini-panorama

Bra att veta

Som svensk medborgare behöver man inte ansöka om något visum , men du behöver en giltig resehandling, till exempel pass eller nationellt ID-kort.

Flygplatser i Grekland

Populära flygplatser i Grekland är Aten internationella flygplats, Thessaloniki internationella flygplats och Heraklion internationella flygplats på Kreta.

Valuta

Valutan i Grekland är Euro (EUR).

Dricks

Dricks är inte obligatoriskt på restauranger, men det är vanligt att lämna en liten summa exempelvis 5-10% av totalbeloppet, om man är nöjd med servicen.
tidsskillnad
På sommaren är Grekland i samma tidszon som Sverige, medan på vintern skiljer det +1 timme mellan Sverige och Grekland.
pass
När du flyger till Grekland måste ditt pass vara giltigt under hela din vistelse. Det krävs inte att passet ska ha någon specifik giltighetstid kvar vid ankomst.
laddare-eluttag
I Grekland används eluttag med två stift och spänningen är 230 V, vilket inte skiljer sig från Sverige, så du behöver inte ha en adapter till Grekland.
Läs mer

Liknande destinationer

Flyget.nu är en hemsida som hjälper sina besökare att hitta nya och intressanta resmål som passar till deras budget.