Sok-ikonhamburger-meny-knapp

Frankrike

Reseguide
Frankrike

Att hitta billiga flyg till Frankrike kan vara en utmaning, men det är viktigt att jämföra flygbolag för att säkerställa att du får bästa möjliga pris på din resa. Här ovan kan du söka och jämföra mellan de flesta billiga flyg till Frankrike, så du kan spara både tid och pengar när du bokar din resa hos oss.

PARIS Väder

Mat i Frankrike

Mat i Frankrike

Frankrike är känt för sin utsökta matkultur med viner, ostar, bröd och charkuterier. Prova klassiska rätter som Coq au Vin, Bouillabaisse, Croissants och Crème Brûlée. Besök också lokala marknader och boulangeries för att uppleva den autentiska franska matkulturen.

Flyg till Frankrike

Om du reser från Sverige till Frankrike så brukar flyget oftast gå direkt till Paris eller Nice. Flygpriserna varierar beroende på tid på året, men en biljett från Sverige till Frankrike kostar oftast mellan 1 000-5 000 kronor. De billigaste flygen hittas vanligtvis under lågsäsongen, som är under hösten och vintern. Flygtiden från Sverige till Frankrike är vanligtvis mellan 2-3 timmar beroende på flygrutt.

Att göra i Frankrike

Frankrike har en rik historia och kultur med många spektakulära sevärdheter. Här kommer tre av de mest populära sevärdheterna i Frankrike som du inte får missa: Eiffeltornet Palace of Versailles Mont Saint-Michel
panorama-utsikt-paris-fran-toppen-pantheon-paris-frankrike

Bra att veta

Sverige är en del av EU och Schengenavtalet, vilket innebär att svenskar inte behöver visum för att resa till Frankrike. Men det är viktigt att ha ett giltigt pass eller nationellt id-kort för att resa in i landet.

Flygplatser i Frankrike

Populära flygplatser i Frankrike är Paris Charles de Gaulle Airport, Paris Orly Airport, Nice Côte d'Azur Airport, Marseille Provence Airport och Lyon-Saint Exupéry Airport.

Valuta

Valutan i Frankrike är Euro (EUR).

Dricks

I Frankrike är dricks inte obligatoriskt, men det är vanligt att lämna en liten summa på restauranger och kaféer, särskilt om du har haft en bra serviceupplevelse. Generellt sett är 10% av notan en lämplig summa för dricks.
tidsskillnad
Frankrike befinner sig i Central European Time (CET) och ligger en timme före Sverige under vintern och på samma tid under sommaren, när sommartid införs i båda länderna.
pass
Som svensk medborgare behöver du ha ett giltigt pass eller ett nationellt id-kort för att resa till Frankrike. Det är också viktigt att ditt pass eller id-kort är giltigt under hela din vistelse i landet.
laddare-eluttag
I Frankrike används eluttag med två runda stift och spänningen är 220-240 V, vilket skiljer sig från Sverige, så det kan vara viktigt att ha en adapter för att kunna använda eluttagen.
Läs mer

Liknande destinationer

Flyget.nu är en hemsida som hjälper sina besökare att hitta nya och intressanta resmål som passar till deras budget.