Sok-ikonhamburger-meny-knapp

Fiji

Reseguide
Fiji

Billiga flyg till Fiji

Fiji är en fantastisk ögrupp i södra Stilla havet, känd för sina vita sandstränder, turkosblå vatten och fantastiska dykning och snorkling. Här är några tips och rekommendationer för din resa till Fiji. Att hitta billiga flyg till Fiji kan vara en utmaning, därför är det även viktigare att jämföra flygbolag för att säkerställa att du får bästa möjliga pris på din resa. Genom att söka din resa via oss kan du jämför mellan majoriteten av alla världens flygbolag och hitta bästa möjliga flygbiljett.
Läs mer

Väder på Fiji

FIJI Väder

Mat i Fiji

Lovo

Lovo – en traditionell fijiansk maträtt bestående av kött, fisk och grönsaker som tillagas i en jordugn under marken.

Kokoda

Kokoda – en rå fiskrätt som marinerats i kokosmjölk, limejuice och koriander.

Flyg till Fiji

Om du reser från Sverige till Fiji så brukar flyget oftast inkludera en eller två mellanlandningar i något annat land. Populära mellanlandningar är till exempel Dubai, Nya Zeeland och Australien. Flygtiderna varierar beroende på mellanlandning och tid på året, men en biljett från Sverige till Fiji kostar oftast mellan 7 000-15 000 kronor. De billigaste flygen hittas under lågsäsongen, som är mellan November och April. Flygtiden från Sverige till Fiji är ungefär 20-30 timmar beroende på flygrutt.

Sevärdheter på Fiji

Fiji har många fantastiska sevärdheter att erbjuda, från fantastiska stränder till vattenfall och regnskogar. Här kommer tre av de mest spektakulära sevärdheterna på Fiji som du inte får missa: Denarau Island – en ö som är populär för sina fantastiska hotell och sin golfbana. Sigatoka Sand Dunes National Park – en av Fijis mest kända nationalparker med fantastiska sanddyner och arkeologiska utgrävningar. Taveuni Island – en av Fijis största öar, känd för sina fantastiska vattenfall och regnskogar.
Fiji strand

Bra att veta

Som svensk medborgare behöver du inte ansöka om något visum.

Flygplatser i Fiji

Nadi International Airport är den största flygplatsen på Fiji och ligger på huvudön Viti Levu. Andra flygplatser på Fiji inkluderar Nausori International Airport och Labasa Airport.

Valuta

Valutan på Fiji är Fiji-dollar (FJD).

Dricks

Dricks är inte obligatoriskt på restauranger, men om man vill lämna dricks är det vanligt att runda av till närmaste hela summa eller lämna en liten summa, t.ex. 10% av totalbeloppet.
tidsskillnad
Fiji ligger nära datumgränsen, vilket innebär att tiden kan skilja sig mycket från Sverige beroende på årstid. Under svensk sommartid är tidsskillnaden mellan Sverige och Fiji 10 timmar, medan det under svensk vintertid är 11 timmar.
pass
När du flyger till Fiji måste ditt pass vara giltigt under hela din vistelse och det krävs ofta att det ska ha minst sex månaders giltighetstid kvar vid ankomst.
laddare-eluttag
På Fiji används eluttag med tre platta stift och spänningen är 240 V, vilket skiljer sig från Sverige, så det kan vara viktigt att ha en adapter för att kunna använda eluttagen.
Läs mer

Liknande destinationer

Flyget.nu är en hemsida som hjälper sina besökare att hitta nya och intressanta resmål som passar till deras budget.