Sok-ikonhamburger-meny-knapp

Danmark

Reseguide
Danmark

Flyg till Danmark

Att hitta billiga flyg till Danmark är relativt lätt eftersom det finns många flygbolag som erbjuder prisvärda flyg till landet. Oftast går det direktflyg till Köpenham från de flesta stora flygplatser i Sverige. Danmark är ett vackert land beläget inte allt långt från oss i Sverige. Det är känt för sin kreativa arkitektur, sitt landskap och dess starka kulturella arv. Nedan följer en guide för resenärer som planerar att besöka Danmark.
Kolla flyg till Danmark

Väder i Danmark året runt

DANMARK Väder

Mat i Danmark

Mat i Danmark

Danmark är känt för sin goda mat, och det finns flera maträtter som du bör prova när du besöker landet. Smörrebröd är en klassisk dansk rätt som är en smörgås med pålägg som ofta inkluderar rökt lax eller skinka. En annan populär maträtt är frikadeller, vilket är köttbullar som serveras med potatismos och rödkål.

Billiga flyg till Danmark

För att hitta billiga flyg till Danmark är det viktigt att jämför priser, genom vår sökmotor ovan kan du hitta de billigaste flygen till Danmark för din nästa resa. Ett flyg till Danmark brukar kosta ungefär mellan 600 - 2000 sek och tar ungefär 45 minuter från Arlanda.

Sevärdheter i Danmark

Danmark har mycket att erbjuda i form av sevärdheter och platser att besöka. Här kommer några av de mest spektakulära sevärdheterna i Danmark som du inte får missa: Frederiksborgs slott Rundetårn Reffen
nyhavn-farglada-gamla-hus-skepp-kopenhamn-huvudstad-danmark

Bra att veta

Som svensk till Danmark bör man kunna uppvisa någon typ av ID handling.

Flygplatser i Danmark

Populära flygplatser i Danmark är Köpenhamn-Kastrup flygplats, Billund flygplats och Århus flygplats.

Valuta

Valutan i Danmark är danska kronor (DKK).

Dricks

Dricks är inte obligatoriskt på restauranger, men det är vanligt att lämna en liten summa, t.ex. 10% av totalbeloppet.
tidsskillnad
Danmark befinner sig i samma tidszon som Sverige, så det finns ingen tidsskillnad.
pass
Du behöver inte ha med dig pass för att åka till Danmark. Dock bör du kunna uppvisa en annan ID handling likt körkort eller nationellt ID.
laddare-eluttag
I Danmark används eluttag med två runda stift och spänningen är 230 V, vilket är liknande som i Sverige. Du behöver därför inte en adapter för att använda elektriska apparater.
Läs mer

Liknande destinationer

Flyget.nu är en hemsida som hjälper sina besökare att hitta nya och intressanta resmål som passar till deras budget.