Sok-ikonhamburger-meny-knapp

Cypern

Reseguide
Cypern

Billiga flyg till Cypern

Cypern är en fantastisk ö med en rik historia och många sevärdheter. Att hitta billiga flyg till Cypern är inte så svårt, om man jämför olika flygbolag för att få det bästa priset. Här ovan kan du använda vår jämförelsetjänst så du sparar både tid och pengar på din flygbiljett till Cypern.
Hitta flyg till Cypern

Väder på Cypern året runt

Cypern Väder

Mat i Cypern

Mat på Cypern

Cypriotisk mat är en kombination av grekisk, turkisk och mellanöstern matkultur. Några av de mest populära rätterna på Cypern inkluderar: Meze - en stor tallrik med olika smårätter som oftast inkluderar kött, fisk, grönsaker och bröd. Halloumi - en lokalproducerad ost som kan ätas som den är eller steks. Souvlaki - grillade köttspett serverade med pitabröd och tzatziki.

Flyg till Cypern

Om du reser från Sverige till Cypern så inkluderar flyget oftast en mellanlandning i något annat land. Populära mellanlandningar är till exempel Istanbul, Aten och Larnaca. Flygpriserna varierar beroende på tid på året, men en biljett från Sverige till Cypern kostar oftast mellan 1 500-5 000 kronor. Flygtiden från Sverige till Cypern är ca 4-6 timmar beroende på flygrutt.

Sevärdheter på Cypern

Cypern har en lång och rik historia, och det finns många sevärdheter att utforska på ön. Här är några av de mest spektakulära sevärdheterna på Cypern som du inte får missa: Pafos arkeologiska park Kykkos-klostret Aphrodites klippa
Cypernvacker-utsikt-over-kyrenia-bay-kyrenia-girne-norra-cypernvacker-utsikt-kyrenia-slott-kyrenia-girne-norra-cypern

Bra att veta

Som svensk medborgare behöver du inte ansöka om något visum för att komma in i Cypern, men du måste ha ett giltigt pass.

Flygplatser i Cypern

Flygplatserna på Cypern inkluderar Larnaca International Airport, Paphos International Airport och Ercan International Airport.

Valuta

Valutan på Cypern är Euro.

Dricks

Det är vanligt att dricksa ungefär 10% på restauranger och taxiresor på Cypern
tidsskillnad
Tidsskillnaden mellan Cypern och Sverige är vanligtvis +1 timme, men det kan skilja beroende på sommar- och vintertid.
pass
Du behöver ingen pass, men det är att rekommendera.
laddare-eluttag
Eluttagen på Cypern är vanligtvis av den europeiska typen med två rundstift, så det är lätt att använda svenska eluttag utan behov av adapter.
Läs mer

Liknande destinationer

Flyget.nu är en hemsida som hjälper sina besökare att hitta nya och intressanta resmål som passar till deras budget.