Sok-ikonhamburger-meny-knapp

Andorra

Reseguide
Andorra

Billiga flyg till Andorra

Andorra är ett litet land som gränsar till Frankrike och Spanien. Det finns ingen internationell flygplats i Andorra, så den bästa möjligheten är att flyga till någon av de närmaste flygplatserna, Barcelona eller Toulouse och sedan ta en buss eller hyrbil till Andorra. Att hyra en bil kan vara det mest bekväma sättet att ta sig runt i Andorra, men det finns också många bussar som går mellan de olika städerna i landet. Att planera en resa till Andorra kan verka överväldigande för den oerfarne resenären. Men med rätt information och tips kan du maximera din resa och njuta av allt det här lilla landet har att erbjuda. Här är några av mina rekommendationer baserat på min erfarenhet av att besöka Andorra.
Läs mer

Väder i Andorra året runt

ANDORRA Väder

Mat i Andorra

Mat i Andorra

Andorransk mat är en blandning av fransk och spansk mat, så det finns mycket att njuta av för matälskare. Några av de mest populära rätterna inkluderar: Trinxat är en traditionell andorransk rätt gjord med potatis, kål och bacon. Det är en must-try när du besöker Andorra. Coca de recapte är en andorransk pizza som vanligtvis är fylld med paprika, aubergine och lök. Det är en perfekt lunch eller mellanmål när du är ute och utforskar.

Flyg till Andorra

I och med att Andorra inte har någon internationell flygplats så rekommenderar vi att flyga till närliggande städer som Toulouse i Frankrike eller Barcelona eller Zaragoza i Spanien. Att flyga till Andorra tar ungefär 4-5 timmar från Sverige och kostar ungefär 800-1500 sek.

Bra att veta

Här är några praktiska tips att tänka på när du planerar din resa till Andorra:

Flygplatser i Andorra

Andorra har inte någon internationell flygplats.

Valuta

Euro (EUR) är den officiella valutan i Andorra.

Dricks

I Andorra är det vanligt med dricks och man brukar räkna med ca 5% and totalbeloppet.
tidsskillnad
Andorra ligger i Central European Time (CET), vilket innebär att det är en timme före Sverige, beroende på om det är sommar eller vintertid.
pass
Som svensk medborgare behöver du inte visum för att besöka Andorra, men du behöver ett giltigt pass eller nationellt ID.
laddare-eluttag
I Andorra används typ C- och typ F-eluttag med en spänning på 230 V. Om du reser från Sverige behöver du en adapter för att använda dina elektriska apparater.
Läs mer

Liknande destinationer

Flyget.nu är en hemsida som hjälper sina besökare att hitta nya och intressanta resmål som passar till deras budget.